Glashyttan Lilla Återbruket och Café Vråka Magasin

Glashyttan Lilla Återbruket och Café Vråka Magasin

- Upplev en genuin miljö i den vackra rad-byn Vråka, belägen i norra Tjust.

GlashyttaVraka hus

Här finns något för alla, stora som små. Glashyttan Lilla Återbruket arbetar med traditionella metoder och omformar flaskor, burkar och fönsterglas till nya konst- och bruks-föremål. Dessa säljs i butiken tillsammans med andra återanvända produkter. I Vråka Magasin kan du njuta av lättare lunch, matiga smörgåsar, hambakt bröd och äkta kokkaffe.

Lilla Återbruket

Jag som driver Lilla Återbruket heter Märta Hedin. Det är nu mitt femte år som verksam vid Lilla Återbrukets glashytta. Jag blev fascinerad av materialet glas redan under ungdomsåren. Efter konststudier vid Lunnevads fhsk och vid kon-stfack bestämde jag mig för att starta min egen lilla glashytta. Jag tycker om det rena och klara i glaset, där ljuset får spela och de enkla formerna komma till sin rätt. Jag förundras fortfarande över detta fantastiska material. Att något så varmt och formbart kan bli så hårt och sprött och att förvan-dlingen kan upprepas i det oändliga.

Vråka Magasin

Jag som driver Vråka Magasin heter Annika Johnson. Jag är sjunde generation här på gården i Vråka. Magasinet byggdes mellan 1874-1875 i tre våningar plus källare. Byggnaden användes i början som sädesmagasin men från 1880- drevs det som lanthandel , en av de tre i Vråka på den tiden! Nu drivs det som café sedan 2012.Vi ser fram mot ännu en spännande säsong. Ta en titt i glashyttans butik , en kopp kaffe i cafét eller varför inte ta en promenad i den lilla byn!

ERBJUDANDE/SPECIALITET

Glashyttan Lilla Återbruket arbetar med traditionella metoder och omformar flaskor, burkar och fönsterglas till nya konst- och bruksföremål.

Butiksförsäljning.
I Vråka Magasin kan du njuta av lättare lunch, matiga smörgåsar, hambakt bröd och äkta kokkaffe.

TILLGÄNGLIGHET

Öppettider 2016:
Maj
- Kristi Himmelsfärd, 8/5 kl. 11-15
- Mors Dag 28/5 kl. 11-15
Juni
- Lördagar kl. 11-15
Juli-14 Augusti
- Torsdagar - Söndagar kl. 11-15

FÖRETAG

Företag: Lilla Återbruket
Adress: Vråka
Postadress: 590 98 Edsbruk
Land: Sverige
Telefon: 073-673 46 36
Webb: www.lillaaterbruket.se
Kontakt: Märta Hedin
E-mail: info@lillaaterbruket.se
GPS koordinater: Lat/Long: 58.0096, 16.57639
Kontaktinformation Vråka Magasin: Annika Johnson
Telefon: 070-5799671
Webb: www.vrakamagasin.se

Tillbaka till aktiviteter